Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar PSD și un consilier de-al său, arestați pentru 30 de zile

primar

Primarul din comuna dâmboviţeană Crevedia, Florin Teodorescu, şi consilierul acestuia au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 30 de zile, după ce fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore.

''În urma probatoriului administrat, Tribunalul Dâmboviţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei doi funcţionari publici bănuiţi de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Facem precizarea că activităţile desfăşurate de poliţişti au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, al D.I.P.I şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa'', se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Citește și: Dragă vecină nimfomană: Așa începe mesajul unui bucureștean către vecina sa care face sex des țipând

Alături de primar şi consilierul său, în acelaşi dosar mai sunt acuzaţi alţi patru funcţionari ai Primăriei din Crevedia.

În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus împotriva a patru dintre bănuiţi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: Băutura magică a dacilor a fost recreată de cercetătorii străini: Detaliile care pot revoluționa tot ce se știa

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a şase persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 66 de ani, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de 'constituirea unui grup infracţional organizat' şi 'abuz în serviciu'.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai 2012, bănuiţii, în calitate de funcţionari la o instituţie publică, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de serviciu privind atribuirea, executarea şi decontarea unor lucrări de modernizarea unor drumuri comunale, pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Citește și: FABULOS Ce nume preferă patronii români pentru firme: De la ”Miorița” la ”Star”

Astfel, aceştia ar fi atribuit şi încheiat contracte de lucrări fără respectarea prevederilor legale sau ar fi decontat lucrări fictive.

Totodată, pe parcursul execuţiei lucrărilor, cei în cauză ar fi dispus asfaltarea unei porţiuni de teren ce avea ca destinaţie drum de servitute aferent unor proprietăţi private, deşi acest lucru nu era aprobat conform proiectului tehnic.

Prin activitatea infracţională s-a creat un prejudiciu de peste 319.500 de lei, scrie agerpres.ro

Citește și: Acesta e locul unde femeile pot avea mai mulți bărbați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.