Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European

laurentiu rebega

O simulare a votului pentru președinția Parlamentului European realizată de VoteWatch și prezentată de Euractiv (AICI) arată că primul român care candidează la această funcție, europarlamentatul Laurențiu Rebega, ar obține 60 de voturi, cu mult peste voturile Grupului Europa Națiunilor și Libertății care îl susține. Rebega s-ar situa astfel pe locul 5 în primul tur de scrutin, cu un număr de voturi important pentru turul doi în care cursa dintre socialiști și populari se anunță strânsă.

VIDEO - Liviu Dragnea, 17 întrebări pentru Dacian Cioloș/ DOCUMENT

Astfel, Antonio Tajani, candidatul PPE are 216 voturi în aceeași simulare iar Gianni Pittella, candidatul S&D are 192 de voturi. Potrivit aceleiași simulări, Tajani va câștiga aceste alegeri și va fi noul președinte al Parlamentului European numai dacă vor participa toți europarlamentarii, rolul voturilor acordate lui Laurențiu Rebega jucând un rol important în configurația finală.

Înalt oficial european, reacție BOMBĂ în megascandalul declanșat de Sebastian Ghiță

Potrivit articolului, Tajani va câștiga doar dacă va avea de partea sa voturile euroscepticilor, printre care se numără și grupul ENF reprezentat de Laurențiu Rebega. Așadar, nu doar că avem o premieră în candidatura unui român la președinția Parlamentului European, dar acesta va fi jucător în turul doi, decidând cine va conduce forul amintit pentru următorii doi ani și jumătate.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.