Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român poate ajunge într-o funcție importantă în Danemarca: A fost angajatul unui milionar și a jucat fotbal

Sunt și români care ne fac cinste în străinătate. Numele Narcis George Matache vă spune ceva? Dacă nu, aflați că românul are șanse să devină PRIMUL oficial ales în Danemarca în alegerile Consiliului Regional din Jutlandul de Nord care nu este născut pe teritoriul acestei țări. Născut în comuna Hurdugi, din județul Vaslui, Matache candidează la alegerile de pe 21 noiembrie, ce se vor ține în întreaga țară, informează thelocal.dk.

După ce a jucat și fotbal la un moment dat ca fundaș stânga în Danemarca, el și-a trecut în cv-ul de pe facebook că a lucrat în departamentul de marketing al FC Vaslui, fosta echipă deținută de Adrian Porumboiu. Dar astea sunt istorie pentru el. Acum vrea să-i cucerească pe danezi în politică, scrie infopinia.ro.

Citește și: Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

”Folosirea drepturilor politice de către cetățenii europeni străini în țările UE este în mare parte invizibilă”, susține Matache, care locuiește în Danemarca de 8 ani și este susținător al Partidului Social Democrat. ”Am sosit la Aalborg în august 2009 dintr-un mic sat din Moldova pentru a studia managementul din marketing la Colegiul Universitar din nordul Danemarcei. Am fost printre primii 300 de studenți internaționali din oraș, nu prea mult dacă luăm în calcul faptul că ei reprezintă 10% din populație astăzi, iar pentru un vorbitor de limbă non-danez nu s-au făcut prea multe lucruri”, a comentat Matache pentru sursa citată. Acest detaliu l-a încurajat să întreprindă ceva pentru cetățenii străini din urbe.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială”

El a decis să se implice în politica locală din orașul Jutlandul de Nord. „În Aalborg, în 2013, am reușit să convingem sute de persoane să voteze pentru prima dată și s-au creat o mulțime de lucruri bune atât pentru internaționali care trăiesc în Aalborg, cât și pentru societate în ansamblu. Cred că acest lucru ar trebui aplicat peste tot, dacă vrem o societate mai corectă și mai incluzivă”, spune Matache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.