Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român VA PLECA pe MARTE: Ar putea fi noul Matt Damon

marte

Mai mult ca sigur, un român va avea ocazia să facă parte din prima misiune umană care urmează să plece pe Marte. România va contribui la prima misiune umană spre Planeta Marte, e anunțul unuia dintre experții Agenției Spațiale Europene.

Specialistul în zboruri cosmice, cu echipaj uman, a venit la ''Bucharest Science Festival'', ca să vorbească despre colonizarea planetei Roșii. Ce cred românii despre asta? Cei mai mulți sunt sceptici, însă dacă ar fi să plece în călătoria galactică și-ar lua cu ei televizorul, telefonul și câinele.

Citește și: Ioan Gyuri Pascu a murit ÎNGLODAT în datorii: A plătit o avere pentru pensia alimentară

În completare, doctorul în fizică, Markus Landgraf, de la Agenția Spațială Europeană susține că proiectul Horizon la care participă și România a programat deja o misiune pe Marte.

"România este în ESA. Sunt sigur că în următorii 20 de ani vom putea merge pe Marte cu astronauții, deci prima persoană care va păși pe Marte este născută astăzi, este acum la școală.", a spus Landgraf.

Cum ar putea contribui România la misiunea spațială? La Facultatea de Chimie, tinerii fac experimente pe alimente care ar crește în sol marțian și care i-ar proteja de radiațiile cosmice, cum ar fi varza roșie.

Cei de la NASA deja studiază cultura cartofului în solarii artificiale, scenariu inspirat de filmul Marțianul, în care joacă Matt Damon.

Alexandru Toma Patrascu, directorul Bucharest Science Festival: "Trebuie să ne uităm în primul rând la copii. Dacă nu-i încurajăm să se îndrepte în primul rând spre domeniile stem, science, technology, engineering, mathematics de acum, peste 10-15-20 de ani nu vom mai avea ingineri, nu vom mai avea tehnicieni, nu vom mai avea oameni de știință necesari pentru a duce România mai departe."

Călătoria pe Marte este unul dintre marile visuri ale Omenirii. Cele două planete au fost anul trecut la "doar" 75 de milioane de kilometri distanță, cel mai aproape din istoria observațiilor, anunță stirileprotv.ro.

Călătoria pe Marte ar dura 7-8 luni, dacă ruta e planificată bine și dacă nava spațială reușește să nu devieze de la curs. NASA a anunțat că există tehnologia necesară unei astfel de expediții umane, dar cea mai mare problemă, pe lângă drumul dus, ar fi întoarcerea echipajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.