Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scenariu politic pentru 2016

sah mat

Momentul actual e caracterizat de o anumită nesiguranță. Toți cei care dețin informațiile necesare și minima competență de a analiză admit că România ar putea evolua bine sub raport economic în 2016, cu condiția desigur ca și economia europeană să avanseze sau cel puțin să nu intre în recesiune. Există premise bune: guvernul Cioloș a preluat de la guvernul Ponta o situație robustă și dătătoare de încredere, se arata intr-o analiza Deutsche Welle.

"Cu toate acestea, finalul de an este marcat de tot soiul de controverse. Fostul președinte Traian Băsescu - care a devenit scepticul de serviciu - a exprimat o mulțime de avertismente, pe un ton de mare alarmă. De la o vreme încoace noul lider al PMP a adoptat o tehnică simplă și eficace: în orice împrejurare formulează ipoteza cea mai pesimistă după principiul că aceasta are oricum cea mai mare probabilitate de a fi confirmată", scrie publicatia.

"Dacian Cioloș - așa cum a recomandat Crin Antonescu - ar putea fi cooptat în PNL și transformat către finele anului în premier liberal cu vocație electorală. Chiar dacă astăzi această evoluție pare puțin probabilă, penuria de personal calificat ar putea duce la un asemenea deznodământ. Or, în aceste condiții prudența guvernamentală este cu atât mai explicabilă", mai spune analiza.

"De altfel prim-ministrul Dacian Cioloș se arată prudent nu doar în ce privește politicile cu impact social, dar și în relațiile personale cu liderii politici. De la un premier fără ambiții politice lumea s-ar fi așteptat la mai multă libertate de ton. În sfârșit, dacă va reuși să mențină stabilitatea macroeconomică concomitent cu creșterea salariilor, ne putem aștepta ca Dacian Cioloș să fie curtat cu tot mai multă insistență de liberali", mai scrie Deutsche Welle.

Vezi si: Lista noilor taxe si impozite de la 1 ianuarie 2016

Vezi si: Detaliile halucinante din dosarul lui Marian Vanghelie

Vezi si: Jurnalista romanca, detalii terifiante despre incendiul din Dubai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.