Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scriitor de LEGENDĂ a încetat din viață: Cancerul l-a răpus

lumanare

William Peter Blatty, autorul celebrului roman "The Exorcist" (Exorcistul), cel care a scris şi scenariul pentru adaptarea acestuia pentru marile ecrane - recompensată cu premiul Oscar - a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat vineri realizatorul filmului, William Friedkin.

"William Peter Blatty, dragul prieten şi frate care a creat "Exorcistul", a decedat ieri", a scris Friedkin într-un mesaj publicat pe Twitter, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

Soţia romancierului, Julie Alicia Witbrodt, a declarat pentru Washington Post că soţul ei suferea de mielom multiplu, o formă de cancer al sângelui.

Blatty a fost autorul mai multor opere literare, însă creaţia sa cea mai importantă rămâne romanul horror publicat în 1971, care a devenit un adevărat fenomen. Volumul s-a vândut în 13 milioane de copii şi s-a aflat timp de 17 săptămâni pe locul 1 în topul de bestselleruri ale The New York Times. De un succes similiar s-a bucurat şi ecranizarea romanului, realizată la doi ani de la apariţia cărţii.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

"Maestrul terorii", scriitorul Stephen King, s-a numărat printre cei care au publicat mesaje pe reţelele de socializare după anunţarea morţii lui Blatty. "RIP William Peter Blatty, autorul celui mai bun roman horror din vremurile noastre. Adio, Old Bill", a scris King pe Twitter.

Fiu al unor imigranţi libanezi săraci, Blatty s-a născut în New York, iar după ce a absolvit cursurile Universităţii Georgetown a lucrat ca vânzător de aspiratoare. Treptat, s-a afirmat ca scriitor de romane şi scenarii - inclusiv pentru filme de comedie precum "A Shot in the Dark" şi "What Did You Do in the War, Daddy?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.