Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șef al serviciilor secrete AVERTIZEAZĂ: ISIS va ZGUDUI Europa

teroristi jihadisti statul islamic

Declarația îi aparține lui Gilles de Kerchove, șeful contra-terorismului în Uniunea Europeană. Acesta spune că exodul imigranților pe Bătrânul Continent va aduce valuri de extremiști gata să provoace haos în țările UE.

Amenințarea teroristă în Europa nu a fost niciodată atât de ridicată, în ultimii 20 de ani, cum este în această perioadă, Spune Kerchove. Retragerea a mii de jihadiști din Siria și Irak aduce un pericol fără precedent pe continentul european, scrie Daily Mail.

Citește și: Alegerile prezidenţiale din SUA. Mexicanii o preferă pe Hillary Clinton - SONDAJ

ISIS plănuiește să lanseze un val de atacuri cu mașini-capcană în orașele din Europa, a avertizat recent un șef de servicii secrete.

Coordonatorul contra-terorismului la nivelul UE, Gilles de Kerchove a atras atenția că Europa trebuie să fie pregătită pentru venirea a mii de militanți islamiști care fug din Irak și Siria, pe măsură ce ISIS pierde teren în aceste teritorii.

Gilles de Kerchove a mai spus că există un risc tot mai mare ca Libia să devină terenul de lansare a unor atacuri devastatoare asupra Europei, conform Realitatea.

"Credem că ISIS își schimbă pas cu pas modul de operare în Europa. Mașinile-capcană sunt o variantă. Știm cât de mult au evoluat tehnicile Statului Islamic în materie de dispozitive explozive. O altă îngrijorare este utilizarea armelor chimice", a mai spus de Kerchove.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.