Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sicriu cu o păpuşă ce-l înfăţişează pe Erdogan a fost depus lângă ambasada Turciei la Moscova

erdogan

Un grup de tineri manifestanţi ruşi au depus vineri în apropierea ambasadei Turciei la Moscova un sicriu cu o păpuşă cu efigia preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, gest ce survine în contextul tensiunilor dintre Ankara şi Moscova după doborârea de către aviaţia turcă a unui avion rus de bombardament, transmite AFP. 

'Liderii organizaţiei de tineret a partidului Rodina au depus astăzi aproape de ambasadă un sicriu cu o păpuşă gonflabilă cu efigia preşedintelui Erdogan, care simbolizează politica turcă', a anunţat într-un comunicat acest partid pro-Kremlin. Lângă respectivul sicriu au fost depuse şi jerbe funerare cu mesajele 'Pentru duşmanii Rusiei' şi 'Pentru marionetele Statelor Unite'. 

Acţiunea la care au participat circa 20 de persoane nu a fost autorizată oficial de primăria Moscovei. Poliţia a anunţat că a interpelat doi organizatori, dar i-a eliberat rapid pentru că aceştia beneficiază de imunitatea acordată deputaţilor municipali. 

Tot vineri, în Crimeea, în piaţa centrală a oraşului Simferopol, un alt grup de tineri a ars o păpuşă de asemenea cu efigia lui Erdogan, iar în localitatea Salekhard, în nordul Rusiei, au apărut panouri stradale prin care cetăţenii ruşi sunt îndemnaţi să nu cumpere produse turceşti şi să nu meargă în Turcia. 'Cel care va merge în vacanţă în Turcia va fi considerat un complice al teroriştilor', se poate citi pe unul dintre aceste panouri, conform site-ului local znak.com. 

Cu două zile în urmă sute de manifestanţi au aruncat cu pietre în clădirea ambasadei Turciei la Moscova în timp ce strigau sloganuri ostile preşedintelui Erdogan. 

Aviaţia turcă a doborât marţi un avion rus de bombardament Suhoi SU-24, care desfăşurase o misiune în nord-vestul Siriei, unul dintre cei doi piloţi fiind ucis de rebelii care au tras în el după ce s-a catapultat, iar celălalt a supravieţuit şi a fost salvat în urma unei operaţiuni de comando a trupelor ruse şi siriene. 

În timp ce Turcia afirmă că avionul a pătruns în spaţiul ei aerian şi că a primit zece avertismente înainte ca avioanele de vânătoare turce F-16 să-şi lanseze rachetele asupra lui, Rusia afirmă că avionul SU-24 nu a ieşit deloc din spaţiul aerian al Siriei şi că nu a primit niciun mesaj înainte să fie doborât. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.