Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un specialist în comunicare 'traduce' discursul lui Liviu Dragnea după anunțul DNA: Aduce în discuție o 'invenție incredibilă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Dumitru Borţun, specialist în comunicare politică, a comentat la Realitatea Tv situaţia liderului PSD,Liviu Dragnea. Acesta a precizat că există oameni în anturajul acestuia care chiar cred în el. Cât despre discursul acestuia, specialistul spune că "îl loc să meargă pe adevăr sau spre soluţii merge spre justificarea de sine". Acesta a mai spus că Dragnea aduce în discuţie statul paralel, "o invenţie incredibilă".

Discursul acestuia a fost analizat de specialistul în comunicare politică, Dumitru Borţun.

"Asistăm la un discurs de justificare, nu este unul care să vină cu argumente. Pentru o gândire limpede care îl respectă pe interlocutor e nevoie de astfel de lămuriri care sunt argumente raţionale sau dovezi empirice. Dânsul nu vine nici cu una, nici cu alta. Dar lansează acuzaţii şi etichetări şi ameninţări. Vorbeşte din nou de statul paralel, o invenţie incredibilă a acestor oameni.  Ei îl formează, ei îl reprezintă. Sunt aceste structuri care au interese nedeclarate, dar pe care le satisfac sub pretextul că servesc interesul public. Ei sunt statul paralel. Acest tip de discurs care îl loc să meargă pe adevăr sau spre soluţii merge spre justificarea de sine se numeşte "pro domo sua", în apărarea lor. E un discurs politicianist", a declarat Dumitru Borţun.

Captură SPECTACULOASĂ pe Aeroportul Otopeni - Două femei şi un bărbat, prinşi cu cocaină ÎN STOMAC - VIDEO

Acesta a mai spus că acestor oameni "le este greu să creadă că alţii gândesc altfel. Orizontul lor cultural nu le permite să creadă că există şi alţi oameni", a spus Borţun.

Specialistul a vorbit de două strategii discursive: unul nu sunt numai eu ţinta, ci PSD şi guvernarea. Să tragem noi concluzia că România este în pericol. Pe de o parte, sunt cei care chiar nu cred că fac ceva rău, se simt bine, sunt descurcăreţi, băieţi deştepţi. Sunt piraţi. Ei sunt mândri, pentru că în multe subculturi ei chiar sunt admiraţi, există zone socio - culturale în care ei sunt modele. A doua categorie sunt cei care ştiu că au făcut rău, ştiu ce e bine şi ce nu e bine sau în cel mai rău caz ştiu că ce au făcut nu e legal. Unii sunt dependeţi cu averea şi viaţa lor cu Dragnea, alţii chiar cred în el şi ţin la el", a spus Dumitru Borţun.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză în mod oficial pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de constituire de grup infracțional și alte patru infracțiuni și spune că se află în spatele controversatei firme TelDrum. Dragnea a fost prezent luni dimineață la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile într-un nou dosar legat de compania TelDrum din Teleorman.

"Astăzi am fost la DNA să-mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru prea mult în detalii. Este o poveste lungă resping categoric toate acuzațiile. Ceea ce spun de ani de zile mențin - că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială”, a declarat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.