Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un suspect de terorism a fost arestat în sudul Italiei

La Stampa
Lutumba Nkanga

Un membru al unei celule teroriste salafiste cu baza la Berlin, având legături cu Anis Amri, autorul atacului din decembrie de la Berlin, a fost arestat şi acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă internaţională, a anunţat vineri poliţia italiană, transmite DPA, conform agerpres.

Bărbatul, identificat drept Lutumba Nkanga, de 27 de ani, originar din Congo, locuia în Germania după o perioadă petrecută într-un centru de refugiaţi din regiunea Puglia, sudul Italiei, a comunicat poliţia antiteroristă.

Ungaria SE BLINDEAZĂ în faţa valului de migranţi. Orban continuă războiul cu Soros

Nu este clar deocamdată dacă Nkanga a fost arestat în Italia sau în Germania.

Poliţia a mai precizat că l-a depistat pe Soufiane Amri, un marocan de 22 de ani rezident la Berlin, care fusese expulzat din Italia şi se aflase în contact cu Anis Amri.

Atacatorul de la Berlin, care, pe 19 decembrie, a intrat cu un camion furat în vizitatorii unui târg de Crăciun, omorând 12 persoane, a fost oprit de poliţie în apropiere de Milano la patru zile după atac şi ucis într-un schimb de focuri. Legăturile sale cu Italia se află de atunci în atenţia anchetatorilor.

Bărbaţii vizaţi de operaţiunea de vineri fac parte dintr-o celulă teroristă cu 11 membri, 'au îmbrăţişat complet ideologia' Statului Islamic şi erau pregătiţi să comită acţiuni violente sinucigaşe, a mai indicat poliţia italiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.