Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un veteran de război, în vârstă de 92 de ani, riscă 5 ani de pușcărie: faptele de care îl acuză procurorii

Un veteran de război în vârstă de 92 de ani din Botoșani, Vasile Curecheriu, riscă să ajungă cinci ani în spatele gratiilor, după ce a fost prins că folosea biletele de însoțitor pe CFR pentru a-i duce pe oameni la destinație contra cost. Bătrânul avea biletele sale primite ca veteran de război, dar făcea rost și de altele, iar apoi îi ducea pe tineri până în București, la final aceștia dându-i doar jumătate din cotul real al biletului.

Citește și: Klaus Iohannis anunță o întâlnire CRUCIALĂ în România: va fi ultima, înainte de a decide viitorul UE

Citește și: Elena Udrea face dezvăluiri EXPLOZIVE, după audierile în Comisia SRI

Ca veteran de război, bătrânul are dreptul la călătorii gratuite cu trenul, cu însoţitori. Potrivit anchetatorilor, omul se ducea în gară şi se oferea, contra-cost, să îi ia cu el pe cei care mergeau spre Bucureşti. Numai în 2015, ar fi efectuat astfel peste 200 de călătorii. Bătrânul spune însă că a făcut totul pentru că murea de foame din pensia extrem de mică pe care o primeşte de la stat.

Ca veteran de război, omul primeşte anual 12 tichete gratuite de călătorie pe calea ferată pentru el şi 12 pentru tot atâţia însoţitori, informează StirileProTV.

Anchetatorii susţin că pe lângă acestea, bătrânul mai cumpără şi altele, la negru. Apoi mergea în gară şi căuta tineri care erau dispuşi să îi fie însoţitori pe ruta Botoşani - Bucureşti. Teoretic, aceştia călătoreau gratis, alături de el. Însă, la finalul călătoriei, îi plăteau pensionarului 40 sau 50 de lei. Adică mai puţin de jumătate din biletul care costă 120 de lei.

”Inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată. Contra unor diferite sume de bani îi lua în calitate de însoţitori pe ruta Botoşani - Bucureşti.”, arată procurorii.

Omul spune însă că a făcut totul pentru că se descurcă foarte greu doar cu banii din pensie. Avea puţin peste 600 de lei, lunar, în 2015.

“Cu mâncarea aşa, mă mai descurc eu, încet-încet. Dar na’, ce să fac? E şi o luna de zile în care trebuie să cumpăr de mâncare. Dacă vrea statul să ia bunurile, să le ia. Dar pe mine m-au luat degeaba.”, arată Vasile Curecheriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.