Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un viceprimar a fost exclus din PSD după ce a votat bugetul municipiului

psd sigla

Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş a votat în unanimitate, vineri, excluderea din partid a viceprimarului Traian Stoia, care a votat alături de liberalii din Consiliul local Timişoara bugetul municipiului pe 2016, deşi social-democraţii hotărâseră să se abţină de la vot.

'Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş s-a reunit, vineri, în şedinţă de lucru, liderii social-democraţi luând o serie de decizii administrative şi politice. Pe lângă pregătirea campaniei electorale, pe ordinea de zi s-a aflat şi propunerea Biroului Municipal al PSD Timişoara de excludere din partid a viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia. Preşedintele interimar al PSD Timişoara, deputatul Florin Bîrsăşteanu, a expus membrilor BPJ situaţia de fapt, iar votul în favoarea excluderii a fost unanim. Astfel, începând de astăzi, Traian Stoia nu mai este membru al Partidului Social Democrat', se arată într-un comunicat al PSD Timiş, remis AGERPRES.

După votul lui Stoia în favoarea proiectului de buget, preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, şi-a dat demisia de onoare din funcţie, fiind urmat de consilierul local PSD Alfred Simonis, lider de grup al consilierilor social-democraţi din Consiliul Local Timişoara. 'PSD a hotărât să nu voteze acest buget, care este nerealist, cu o procedură de prezentare a bugetului care nu a respectat paşii legali, astfel încât hotărârea noastră viza să nu lăsăm administraţia actuală (a Timişoarei, n.r.) (...) într-o zonă care ar duce la un faliment financiar, din aprecierile făcute de noi', a afirmat după şedinţă Florin Bîrsăşteanu, preşedintele interimar al PSD Timişoara. Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând jurnaliştilor, că nu-l preocupă ce face PSD şi a afirmat că Traian Stoia 'trebuie lăudat şi nicidecum pedepsit' pentru că a votat bugetul.

'Nu sunt avocatul domnului Stoia. Pare, însă, foarte ciudat să dai afară pe cineva dintr-un partid pentru că a votat un buget foarte bun al oraşului pe care-l slujeşte, un buget despre care şi tu, cel care propui darea afară a celui care l-a votat, ai spus că e foarte bun, afirmând la un moment dat că prin votarea acestui buget mi se asigură mie un al doilea mandat de primar. (...). Pentru ce a făcut atunci, votând bugetul, domnul Stoia trebuie lăudat şi nicidecum pedepsit (...)', a spus Robu. Viceprimarul Traian Stoia nu a putut fi contactat, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.