Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost primar liberal, candidat la Camera Deputaţilor din partea ALDE

alde.ro
alde

Fostul primar liberal al municipiului Aiud, Horaţiu Josan, cu patru mandate la activ, din care ultimele trei consecutive, va candida la Camera Deputaţilor din partea ALDE, urmând să ocupe prima poziţie pe listă la nivelul judeţului Alba. Mihai Horaţiu Josan a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, de ce a ales să plece de la PNL şi să candideze la Parlament din partea ALDE.

'După 24 de ani de administraţie publică locală, cu patru mandate de primar şi două de consilier, am considerat că experienţa acumulată ar putea fi valorificată pe un proiect pentru Parlamentul României', a declarat Josan. Acesta a adăugat că a decis să nu mai candideze la primărie pentru un nou mandat şi să-l sprijine în acest demers pe Alin Florea, purtătorul de cuvânt al Primăriei, dar care 'nu a fost acceptat de colegii de la fostul PDL'. Josan a spus că după ce PNL a susţinut-o pentru funcţia de primar pe Oana Badea, cea care a şi câştigat de altfel mandatul de edil, a decis 'să întrerupă relaţiile' cu colegii liberali.

În consecinţă, Josan va candida la Parlament din partea ALDE, după cum a menţionat şi copreşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, prima poziţie la Senat urmând să fie ocupată de către Ovidiu Jidveian, fost social-democrat până în urmă cu câteva luni. Mihai Horaţiu Josan a anunţat încă din toamna anului trecut că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar, acesta precizând într-o conferinţă de presă la vremea respectivă că îşi doreşte să devină deputat. ''Am considerat că patru mandate de primar şi două de consilier, asta însemnând 24 de ani de administraţie publică locală, au fost suficiente ca experienţă şi doresc să candidez, deja mi-am depus candidatura, pentru o funcţie de parlamentar, respectiv pentru deputat, urmând să văd dacă e posibil sau nu acest lucru", a declarat, în noiembrie 2015, Mihai Horaţiu Josan.

El a fost primar în Aiud în perioada 1996-2000, pe atunci ca membru al PNŢCD, şi între 2004 şi 2016, din partea PNL, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.