Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă VERDE pentru DEMITEREA conducerii Radio România / OFICIAL

Radio Romania RRA

Rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2013 și 2014 au primit marți vot favorabil, în unanimitate, de la senatorii și deputații Comisiilor reunite de cultură. Raportul de activitate al SRR pe anul 2015 a fost însă respins.

Încă o insolvenţă ZGUDUIE piaţa. Una dintre cele mai mari companii din România a făcut anunțul

Președintele CCR, despre decizia în cazul Dragnea: este CEA MAI GREA soluție de până acum

Raportul pe 2015 a fost respins cu majoritate de voturi. Respingerea de către Parlament a unui raport de activitate aduce după sine încetarea mandatului Consiliului de Administrație.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, a afirmat, înaintea votului, că este vorba despre "o piesă cu final așteptat" și a anunțat că deputații și senatorii PNL vot vota în favoarea rapoartelor de activitate, relatează agerpres.

"Din punctul meu de vedere, trăim în mijlocul unor răfuieli politice, iar lucrul ăsta dăunează instituției care este una dintre puținele instituții ale statului român care a funcționat din punct de vedere economic, al cotei de piață, al ratingului. Vă felicit. E vorba de reglare de conturi. Și ați făcut probabil o greșeală, din partea unora, atunci când ați luat o atitudine în favoarea scoaterii taxei radio. Și ați făcut-o probabil cu bună credință, acum suportați consecințele", a afirmat Știrbu.

Traian Băsescu, VICTORIE URIAȘĂ în instanță. Este din nou cetățean al Republicii Moldova

Președintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romașcanu, care a precizat că va vota în favoarea rapoartelor pe 2013 și 2014, a amintit de decizia ANI împotriva președintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. "Problemele apărute se derulează pe toți anii, inclusiv pe 2015", a spus Romașcanu, care a votat pentru respingerea raportului pe 2015.

Ovidiu Miculescu a prezentat rezultatele celor trei ani și a precizat că anul 2015 a fost cel mai bun din istoria Radioului, cu cea mai mare audiență, cu cel mai important rezultat financiar.

"Vorbim despre 18 milioane la final. 2015 practic înseamnă stabilizarea ca lider în piață și ca lider de audiență și lider de credibilitate al SRR, prin cele 15 posturi pe care le operează în România și unul la Chișinău. (...) În Consiliul de Administrație nu s-a făcut politică. (...) Anul 2015 a fost cel mai bun an din existența Radioului", a subliniat președintele SRR. "Este un gest politic pe care nu încercați să îl mascați", a mai spus Miculescu, înainte de votul la raportul pe 2015.

Deciziile luate în Comisiile reunite de cultură urmează să fie supuse aprobării plenului reunit al Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.