Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde a apărut, după o lună, Sebastian Ghiță / FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a apărut pe lista celor mai căutate persoane pe site-ul Europol, după ce pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, fiind dispărut de la jumătatea lunii decembrie 2016.

Citeşte şi: Măsuri fără precedent pentru bucureşteni: Ce a anunţat primarul Gabriela Firea

Poza sa apare pe site-ul eumostwanted.eu care aparţine Europol, alături de alte persoane căutate de poliţia europeană. Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

Citeşte şi: DOLIU în PNL: Un cunoscut lider și-a găsit SFÂRȘITUL într-un mod ȘOCANT

După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsă. De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.