Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde vor lucra cei 50 de noi procurori de la DNA. Serviciu teritorial privilegiat

DNA

Pe 30 iunie, guvernul a emis o hotărâre prin care Direcţia Naţională Anticorupţie primeşte încă 50 de posturi de procurori şi 10 posturi de personal auxiliar. Consiliul Superior al Magistraturii a decis unde vor lucra noii angajaţi ai DNA.

Potrivit judecătorului CSM Cristi Dănileţ, azi s-a decis ca posturile noi atribuite DNA prin HG 486/2015 să fie repartizate astfel: 29 de posturi de procurori şi 10 posturi de grefieri la structura centrală, câte două posturi de procuror la fiecare dintre cele 14 servicii teritoriale al DNA. Excepţie face Serviciul Teritorial Ploieşti, care primeşte trei posturi noi de procuror. La DNA Ploieşti sunt instrumentate dosare importante, printre care şi cele ale deputatului Sebastian Ghiţă.

Vezi şi: De la Oprea pentru Kovesi: 50 de procurori în plus la DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, declara, în februarie, la prezentarea bilanţului instituţiei, că schema de personal a DNA ar trebuie majorată cu 50 de procurori, precizând că a formulat o propunere în acest sens. În 2014, la DNA au lucrat 86 de procurori, care au avut de soluţionat peste 9.100 de dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.