Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anunță că va da abia în 2026 2% pentru apărare

Obiectivul Budapestei este ca până în 2026 să ajungă să aloce domeniului apărării cel puţin 2% din PIB, dar ţinând cont de noile planuri bugetare el ar putea fi atins chiar până în 2022, a declarat joi ministrul apărării ungar Istvan Simicsko, într-o conferinţă de presă la Budapesta, transmite MTI.

Oficialul ungar, care a participat la Seminarul privind transformarea NATO, găzduit de Budapesta, a spus că ţara sa este un membru angajat al NATO, care participă la elaborarea securităţii colective a Alianţei, scrie agerpres.ro.

Simicsko a adăugat că apărarea contra atacurilor cibernetice este o provocare majoră pentru Ungaria şi, în această privinţă, a anunţat intenţia Budapestei de a crea un centru specializat în cadrul serviciilor de securitate naţională.

El şi-a exprimat compasiunea cu familiile victimelor atacului terorist comis miercuri la Londra şi soldat cu patru morţi şi circa 40 de răniţi, subliniind importanţa dezvoltării mecanismelor de apărare ale NATO, ale Uniunii Europene şi ale statelor în mod individual.

În opinia lui Simicsko, afluxul de migranţi către Europa constituie o primă ocazie pentru terorişti de a ajunge în UE şi în acest sens eforturile pentru oprirea acestora trebuie să se concentreze pe zonele de conflict.

Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, a salutat intenţia Ungariei, pe care a numit-o un membru important al organizaţiei, care a participat, printre altele, la misiunile din Afganistan, Kosovo şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.