Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anunță SFÂRȘITUL Uniunii Europene: Care e situația sesizată de Budapesta

ue uniunea europeana

Crearea unei Europe cu două viteze, în care să existe diviziuni profunde între ţările centrale din zona euro şi statele de la periferie, ar însemna sfârşitul Uniunii Europene în forma sa actuală, a estimat marţi Szabolcs Takacs, secretar de stat pentru afaceri europene la cabinetul premierului ungar, Viktor Orban, transmite Reuters.

''Cred că o Europă cu două viteze pur şi simplu nu este viabilă, întrucât asta s-ar putea să însemne o diviziune atât de profundă încât în cele din urmă ar fi sfârşitul UE în actuala sa formă'', a declarat Takacs într-un interviu acordat Reuters, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Statele central-europene au exprimat temeri faţă de ideea unei Europe cu mai multe viteze, care este susţinută de Germania, Franţa şi alte state membre după ce Marea Britanie s-a pronunţat pentru ieşirea din blocul comunitar.

Polonia şi Ungaria doresc o reducere a puterii instituţiilor comunitare şi păstrarea suveranităţii naţionale în mai multe domenii.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

De asemenea, Cehia a opinat că nu trebuie să existe o rupere a Europei în două grupuri de ţări cu niveluri diferite de integrare, în timp ce Slovacia - care este membră a zonei euro - a anunţat că sprijină o integrare mai mare.

Szabolcs Takacs a subliniat că Europa Centrală, caracterizată de creştere economică şi disciplină fiscală solide, aduce 'valoare adăugată' Uniunii Europene.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

În opinia oficialului ungar, Uniunea Europeană ar trebui să accelereze negocierile de aderare cu Serbia şi Muntenegru, pentru a preveni o destabilizare a Balcanilor Occidentali. ''Dacă nu stabilizezi Balcanii Occidentali, atunci altcineva o va face. Sau mai degrabă îi va destabiliza. Nu este vorba doar despre Rusia, dacă priveşti regiunea poţi vedea mulţi alţi jucători acolo: Turcia, Arabia Saudită, Qatar, China; există multe ţări care încearcă să exercite mai multă influenţă'', a mai menţionat oficialul ungar.

Citește și: Noi detalii despre boala Denisei Manelista: Mama artistei anunță că are CANCER în tot corpul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.