Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria intră într-un nou scandal european: Nici nu vrea să audă de relocare de migranţi

The Sun
foc tabara de migranti

Ungaria se opune ferm deschiderii graniţelor Uniunii Europene şi relocării ''satelor de migranţi'' către Europa Centrală şi de Est, a declarat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de agenţia MTI. Reacţionând la o recentă propunere a unui lider al Grupului Verzilor din Parlamentul European de a reloca ''sate întregi de migranţi'' către Europa de Est, Janos Lazar a afirmat, într-o conferinţă de presă, că toate ţările au dreptul de a decide ce se întâmplă pe teritoriul lor şi cu cine ar trebui să convieţuiască cetăţenii lor.

Citeşte şi: Planul lui Klaus Iohannis, devoalat la România TV: Traian Băsescu ştie ce va fi la consultări

Potrivit lui Lazar, fiecare atac terorist care a avut loc în Europa în ultimul an a avut legătură cumva cu migraţia. ''Aceste acte de terorism au fost comise de migranţi din prima şi a doua generaţie'', a declarat Lazar. Oficialul ungar a mai afirmat că guvernul de la Budapesta se opune în mod expres oricărei încercări din partea Europei de a reîntregi familiile de migranţi pe continent. Janos Lazar a estimat că programul anunţat recent de către Consiliul Europei de reîntregire a familiilor de migranţi va reprezenta ''o gravă provocare''.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în criza din ţară: 'Anticipatele SUNT o soluţie' / VIDEO

''Raportorii liberali ai Consiliului Europei susţin relaxarea regulilor fără restricţii, în timp ce poziţia Ungariei este că familiile (de migranţi) ar trebui să se reîntregească în ţările lor de origine'', a declarat Lazar, adăugând că, în timp ce procesele de luare a deciziilor sunt tergiversate în vară, mecanismele de deschidere a graniţelor merg înainte, conform Agerpres. Lazar a precizat că, la summitul UE care are loc în aceste zile la Bruxelles, premierul Orban va pune problema sporirii cooperării privind securitatea europeană şi a accelerării înfiinţării unei armate comune europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.