Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria. Jobbik lansează o campanie pentru 'salarii egale la muncă egală' în UE

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik lansează o campanie pentru a-şi promova iniţiativa de egalizare a salariilor în Uniunea Europeană, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă unul din deputaţii formaţiunii, citat de MTI, conform agerpres.

Marton Gyongyosi a precizat că un comitet civil format săptămâna trecută de Jobbik i-a transmis deja o petiţie în acest sens secretarului general al Comisiei Europene, Alexander Italianer.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Comitetul de iniţiativă cere în această petiţie o evaluare rapidă a solicitării, pentru a putea începe fără întârziere strângerea celor un milion de semnături necesare ca principiul "salarii egale la muncă egală" să fie înscris în statutul Uniunii Europene, a subliniat deputatul Jobbik.

Liderul formaţiunii, Gabor Vona, care va da startul campaniei de promovare marţea viitoare la Budapesta, are prevăzute vizite în 26-27 de oraşe şi întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor şi alte organisme reprezentative, a menţionat Marton Gyongyosi.

Deputatul ungar a anunţat săptămâna trecută că reprezentanţi din opt state central şi est-europene, inclusiv România, au creat un comitet civil internaţional cu scopul de a propune executivului european o iniţiativă vizând egalizarea salariilor în Europa. Potrivit regulamentului UE, Comisia Europeană poate face propuneri legislative pe probleme în care Uniunea are competenţa de a legifera în baza unor iniţiative cetăţeneşti susţinute de cel puţin un milion de cetăţeni ai blocului comunitar, provenind din cel puţin şapte state membre din cele 28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.