Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria: MAE le cere cetăţenilor să fie extra-prudenţi atunci când călătoresc în străinătate

ungaria-steag

Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria le-a cerut cetăţenilor să fie extra-prudenţi atunci când călătoresc în străinătate înainte, în timpul şi după Crăciun, a declarat duminică şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, potrivit MTI preluat de agerpres

El le-a cerut ungurilor să se înregistreze pe site-urile serviciilor consulare şi să specifice nu doar ţara de destinaţie, ci şi oraşul. Szijjarto a declarat într-o conferinţă de presă că oficiile străine, ambasadele şi consulatele generale ale Ungariei vor prelua apeluri telefonice 24 de ore din 24. 

Şeful diplomaţiei ungare a amintit că Departamentul de Stat al SUA i-a avertizat pe cetăţenii americani cu privire la riscul unor atacuri teroriste în Europa, iar Europol a emis o alertă potrivit căreia gruparea teroristă Statul Islamic (SI) plănuieşte să comită atentate pe Bătrânul Continent. 

Deşi în trecut astfel de atacuri erau îndreptate împotriva poliţiei şi a oficialităţilor statului, acum se crede că aceste atacuri îi vizează mai degrabă pe civili. Ofensiva împotriva SI în mai multe zone din Irak, inclusiv în Mosul şi împrejurimi, i-ar putea încuraja pe terorişti să se răzbune, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.