Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu renunţă la gardul de la frontiera sudică

gard

Ungaria nu renunţă la gardul de la frontiera sudică, a declarat marţi Paul Volner, secretar de stat în ministerul justiţiei de la Budapesta, citat de MTI. Gardul protejează frontiera Ungariei şi a spaţiului Schengen şi împiedică atacurile teroriste de genul celor care au avut loc în statele occidentale, a afirmat oficialul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ca răspuns la criticile recente ale Comisiei Europene privind reglementările regimului de frontieră din Ungaria, Volner a arătat că aceste prevederi "sunt într-adevăr contrare planului lui George Soros de a stabili în Europa sute de mii de migranţi pe an", iar gardul împiedică fizic accesul migranţilor în ţară. Cei care reuşesc să treacă sunt interceptaţi de poliţia de frontieră şi escortaţi înapoi în zonele de tranzit, unde pot solicita azil, a explicat secretarul de stat. 

"În ciuda obiectivelor grupurilor pentru drepturile omului, ale traficanţilor de persoane şi ale lui Soros", Ungaria va acorda statut de refugiat doar celor care au plecat din ţări unde viaţa le era într-adevăr în pericol, a insistat Volner. El a precizat că această practică este în conformitate cu normele internaţionale, iar reglementările privind azilul în Ungaria respectă Convenţia de la Geneva. 

Secretarul de stat a subliniat şi practica Ungariei de a acorda refugiaţilor ajutoare sub alte forme decât banii, cum ar fi accesul la conexiuni WiFi şi televiziune în zonele de tranzit şi terenuri de joacă pentru familii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.