Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu va participa la primirea contingentelor de imigranti

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Mai mult ca sigur, Ungaria nu va participa la primirea contingentelor de imigranti, dar alte state din Europa Centrala si de Est sunt dispuse sa coopereze - a afirmat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, intr-o declaratie acordata postului public de televiziune din Germania, ZDF.

Politicianul social democrat din Germania a declarat ca premierul ungar Viktor Orban "a decis fara echivoc ca va urma propria cale".

Martin Schulz a adaugat ca premierul Ungariei s-a pozitionat ferm de partea presedintelui Vladimir Putin "in toate chestiunile politice".

Presedintele Parlamentului European a subliniat ca, in comparatie cu Ungaria, alte tari din aceasta regiune ar fi disponibile sa primeasca imigranti in mod volutar, iar daca se va reusi aplicarea deciziei referitoare la relocarea a 160.000 de imigranti, tarile din Europa Centrala si de Est membre ale UE vor participa la procesul de primire a refugiatilor in functie de performantele lor economice.

Martin Schulz a mai afirmat ca si Portugalia a semnalat ca este dispusa sa coopereze, iar in cazul Spaniei se constata o schimbare de atitudine. Presedintele PE a adaugat ca ar putea fi convinse si alte tari membre ale UE sa ii primesca pe imigranti, astfel incat exista sanse sa se ajunga la un acord la summit-ul UE - Turcia, din 6 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.