Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria pune la punct Ucraina: Budapesta anunță că va BLOCA TOTAL orice acțiune internațională a Kievului

persona-l.pp.ua
Ungaria Ucraina

Ungaria a promis că va bloca demersurile Ucrainei în vederea aderării la Uniunea Europeană, după ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat legea ce restrânge învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, informează marţi agenţia MTI.

Noul act normativ este parte a măsurilor prin care autorităţile de la Kiev încearcă să diminueze influenţa Rusiei într-o ţară divizată de conflictul armat din estul separatist prorus, scrie agerpres.ro.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă

Dar legea afectează şi comunităţile etnice română şi ungară, iar responsabilii de la Bucureşti şi Budapesta au criticat sever adoptarea ei.

'Putem garanta că tot acest lucru va fi dureros pentru Ucraina în viitor', a indicat ministrul de externe Peter Szijjarto într-o declaraţie postată pe website-ul MAE ungar.

Citește și: Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță a aprobat, astăzi, Senatul

'Ungaria va bloca toate demersurile în interiorul Uniunii Europene care ar reprezenta un pas înainte în procesul Ucrainei de integrare europeană în spiritul programului Parteneriatului Estic', a adăugat Szijjarto în declaraţia redată de agenţia MTI.

Preşedintele Petro Poroşenko a promulgat noua lege a educaţiei, care extinde utilizarea limbii ucrainene în învăţământ, astfel ca în licee şi facultăţi se va preda doar în ucraineană, iar educaţia în limbile minorităţilor va fi disponibilă numai în grădiniţe şi şcoli primare.

Citește și: Veste bună pentru iubitorii Coca-Cola! Ce aromă interesantă a lansat producătorul

Ministrul ucrainean al educaţiei şi ştiinţei, Lilia Grinevici, a declarat că a convenit deja asupra unei întâlniri cu ministrul resurselor umane din Ungaria, iar pentru miercuri are programată o întâlnire cu ministrul român al educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.