Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria recunoaşte, dar nu este de acord cu decizia CJUE privind cotele de refugiaţi

ungaria-steag

Ungaria a recunoscut recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele de refugiaţi, a declarat luni, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, dar a transmis însă dezacordul Budapestei faţă de sentinţă, relatează MTI. "Din anumite aspecte, lupta juridică şi politică împotriva planului de cote al UE este doar la început", a spus el într-o conferinţă de presă.

Ungaria "a făcut totul pentru a-şi respecta obligaţiile", iar "controlul său asupra frontierelor funcţionează", a insistat purtătorul de cuvânt. Zoltan Kovacs şi-a exprimat lipsa de înţelegere asupra faptului că UE "încearcă să impună unor membri ceva ce unele ţări au respins ferm" şi a făcut apel la mecanisme europene de luare a deciziilor pe baza consensului, dar şi la decizii 'rezonabile şi care pot fi implimentate', conform Agerpres.

Anterior, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei de la Budapesta, Krisztian Kecsmar, a declarat, într-o comisie parlamentară, că Ungaria va respecta decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi introduse de blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.