Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria SE BLINDEAZĂ în faţa valului de migranţi. Orban continuă războiul cu Soros - FOTO

The Daily Westerner News Network
orban si soros

Ungaria a finalizat cel de-al doilea gard de-a lungul frontierei cu Serbia, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban, precizând că acesta va garanta securitatea cetăţenilor ţării pentru multă vreme, transmit Reuters şi MTI, potrivit agerpres.

Linia a doua a gardului de frontieră, inaugurată vineri, 'are 155 km în lungime şi 3 metri în înălţime şi poate opri orice mase de oameni', a afirmat Orban, într-un interviu la postul public de radio.

content-image

Disensiuni neaşteptate între Washington şi Seul. Trump le cere sud-coreenilor SĂ PLĂTEASCĂ

Pe de altă parte, el a estimat că Uniunea Europeană ar trebui să fie mai puţin critică faţă de Ankara, pentru că depinde în mare măsură de cooperarea acesteia pentru a stăvili fluxul de migraţie.

'Turcia este stat membru al NATO şi, prin urmare, este aliatul nostru. Aşadar, nu trebuie să tratăm Turcia ca şi când ar fi un stat care nu este aliatul nostru, şi trebuie să le acordăm respectul cuvenit poporului turc şi preşedintelui său', a adăugat prim-ministrul ungar.

Potrivit lui Orban, Comisia Europeană şi ONG-urile finanţate de George Soros au atacat reglementările ungare în materie de migraţie, dorind ca Budapesta să desfiinţeze gardul de frontieră, să se conformeze cerinţelor lor şi să permită intrarea migranţilor în ţară.

Germania INTERZICE parţial portul vălului islamic - VIDEO

În ce priveşte subiectul Universităţii Central-Europene, Orban a afirmat că există o 'confuzie juridică' legată de transparenţa 'universităţii lui Soros' în Ungaria, pe care guvernul său doreşte să o reglementeze.

Procedura de infringement lansată de Comisia Europeană nu are legătură cu libertatea academică, ci cu chestiuni financiare, a mai spus Viktor Orban, afirmând că Ungaria este pregătită să negocieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.