Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se opune unui tratat internațional! E prima țară din UE care refuză primirea refugiaților

Hungarian Parliament Orban Parlament

Ungaria a anunţat marţi suspendarea unilaterală din motive tehnice, pe perioadă nedefinită, a regulamentului 'Dublin III' referitor la solicitările de azil, invocând ''protejarea intereselor ungare'', informează MTI, Reuters şi AFP.

Regulamentul Dublin III stabileşte criteriile şi mecanismele care permit determinarea statului membru responsabil de examinarea unei cereri de azil prezentate într-unul din statele membre de către un resortisant al unui stat terţ.

Prin decizia sa de marţi, Ungaria va refuza să reprimească refugiaţii care au ajuns iniţial pe teritoriul său, iar apoi au plecat într-o altă ţară.

''Sistemul de azil din Ungaria este suprasolicitat, cel mai suprasolicitat dintre statele UE afectate de imigraţia ilegală'', a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Zoltan Kovacs.

''Ungaria a utilizat toate capacităţile aflate la dispoziţia sa. Situaţia necesită o acţiune urgentă; în această situaţie care escaladează, Ungaria trebuie să o ia înaintea deciziilor Uniunii Europene'', se arată într-un comunicat al executivului de la Budapesta.

Până în prezent, mai mult de 60.000 de imigranţi au intrat în mod ilegal în Ungaria în cursul lui 2015, a indicat guvernul ungar. Marea majoritate a acestor imigranţi au sosit în Ungaria pe la frontiera cu Serbia. Din Ungaria, ei îşi continuă drumul spre Austria sau Cehia, încercând să ajungă în Germania sau în Europa de Nord.

Principala ţară afectată de decizia Budapestei, Austria, a criticat imediat acest anunţ. ''Cine vrea să continue să aibă o Europă fără frontiere trebuie să respecte reglementările Schengen'', a comentat ministrul de interne austriac Johanna Mikl-Leitner, subliniind că ''aceasta implică, desigur, şi respectarea regulamentului Dublin''.

Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne a declarat că Viena încearcă ''găsirea unei soluţii cât mai curând posibil'', transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.