Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria: Şeful de cabinet al premierului laudă "realizările istorice" ale guvernului în ce priveşte apărarea graniţelor Schengen

the telegraph
Viktor Orban

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a elogiat marţi "realizările istorice" ale guvernului de la Budapesta în ce priveşte apărarea graniţelor Schengen din Uniunea Europeană şi blocarea unei rute majore de migraţie prin Balcani, în cadrul audierii sale anuale în comisia pentru afaceri europene din parlament, relatează MTI. Janos Lazar a explicat că guvernul ungar a reuşit să oprească ruta de migraţie via Balcani în cooperare cu Serbia, Macedonia, Bulgaria, România şi Croaţia, efort pe care Comisia Europeană nu l-a susţinut, în 2015, conform Agerpres.

Responsabilul ungar a menţionat că guvernul său va "insista până la capăt" asupra dreptului său de "a stabili cine are voie să rămână în ţară". Potrivit lui Lazar, guvernul ungar este convins că astfel de drepturi sunt o competenţă naţională şi nu pot fi transferate către Bruxelles. Janos Lazar a mai spus, referindu-se la următorul ciclu parlamentar, 2018-2022, că va fi o "provocare intelectuală majoră" să se stabilească "felul în care să participe Ungaria la un nou tip de cooperare europeană", "cum poate fi limitată birocraţia Bruxelles-ului" şi "cum poate fi condusă Europa pe o direcţie politică bună". Diplomaţia şi politica Ungariei cu privire la UE au la bază o "cultură a cooperării", a dat asigurări responsabilul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.