Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extremiștii unguri reiau asaltul asupra Transilvaniei: Ce au început să facă de azi

La un an de la impunerea interdicției de a intra în România, vicepreședintele Jobbik, deputatul maghiar Istvan Szavay, și-a început joi un turneu prin Transilvania menit a relua legătura cu cele opt organizații ale partidului din România.

Citește și: Muzeul Luvru e o glumă: E INCREDIBIL ce au găsit procurorii la perchezițiile făcute la Darius Vâlcov

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay Istvan, au fost declarați indezirabili în martie 2014 și au primit interdicţie de a intra în România timp de un an. Tyirityán Zsolt – membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan – membru Jobbik şi Mikola Bela – membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară” au fost trecuți pe ”lista neagră” de Curtea de Apel București la propunerea MAE.

Citește și: DNA pierde pe bandă rulantă la ÎCCJ! Verdict în cazul Darius Vâlcov / Minuta ședinței

Acum, după expirarea interdicției, Istvan Szavay a venit pentru prima dată în România la Satu Mare de unde și-a început ”turneul”.

Sosirea nu a fost una lipsită de peripeții, dacă Szavay a fost lăsat să intre în țară, șoferul acestuia rămas în Vama Borș și a trebuit să se reîntoarcă la Budapesta.

Citește și: Cum s-a comportat Lavinia Șandru în timpul emisiunii când a aflat că soțul său este liber

”După expirarea interdicției, pe care nu o înțeleg pentru că nu am fost niciodată un pericol pentru România, acum indezirabil este șoferul meu și nu i-a fost permisă intrarea în România”, a afirmat Istvan Szavay în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de liderul organizației din Satu Mare, Zsolt Dula.

Szavay a afirmat că măsura impusă șoferului său este una abuzivă și o va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mai rău ca-n James Bond: Ce probe au folosit procurorii ca să-l prindă pe Darius Vâlcov

Deputatul maghiar a lăudat organizația din Satu Mare care este ”una atașată de valorile Jobbik” și care de 15 martie a împărțit prin județ simboluri naționale maghiare. Jobbik este singurul partid din Ungaria care acceptă în structurile de conducere și persoane din afara țării, liderul din Satu Mare fiind membru al Biroului Permanent.

BOMBĂ în cazul Vâlcov: o nouă avere FABULOASĂ găsită de procurorii DNA

Acesta a cerut Guvernului Ungariei să ia atitudine față de inserarea în strategia de apărare a României a pericolului reprezentat de mișcările autonomiste maghiare, scrie www.voceatransilvaniei.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.