Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungurii sunt disperaţi şi nu ştiu ce să mai facă: 'UDMR nu face pragul electoral'

udmr

Ungurii sunt disperaţi înaintea alegerilor legislative. UDMR-ul este într-o criză profundă. Unul dintre şefi face anunţul care poate rupe partidul. UDMR ar putea să nu facă pragul electoral.

„Cred că există pericolul real ca UDMR să nu obțină 5%, să nu facă pragul electoral. În 2012, a fost pentru prima dată când UDMR-ul a ajuns sub 500 de mii de voturi. Mi-e tare teamă că anul acesta vom mai trece un prag negativ. UDMR a dispărut din viața politică a României. Asta este cea mai mare pierdere. Să ne aducem aminte din anii trecuți, UDMR-ul era prezent, fie că era în Opoziție, fie că era la guvernare. Dar era foarte vizibil pentru societatea românească prin câțiva oameni profesioniști care se băteau cu miniștri sau susțineau miniștri. Aveau idei legislative foarte bune, aveau analiză politică, fie ea internă sau externă, eram activi la Consiliul Europei. Anul trecut, UDMR a intrat la guvernare pentru șase luni de zile iar apoi a ieșit fără niciun motiv. A ieșit când a fost ales președinte Iohannis. Atunci conducerea UDMR-ului a spus „am auzit vocea poporului și ieșim de la guvernare”, pentru că marea majoritate a comunității maghiare a votat cu Iohannis. A fost o greșeală enormă pentru că UDMR nu a intrat niciodată la guvernare cu unicul scop de a guverna. Era un instrument pentru a obține drepturi economice, de comunitate, nu numai pentru unguri, ci pentru întreaga țară. Ei bine, am ieșit de acolo și am ajuns pe nicăieri.

Citeşte şi: DNA îl dă-n fapt pe Gabriel Oprea: Au încercat să DISTRUGĂ probele, nu mai au scăpare

N-am mers în Opoziție, să fim una clară și nu am rămas nici la guvernare. Am rămas pe terenul nisipurilor mișcătoare politice, când votăm cu Guvernul, când cu Opoziția. Aceste inconsecvențe politice își vor spune cuvântul, după părerea mea. La nivelul alegerilor locale nu cred că va pierde mult, dar nu-i sigur că va obține aceleași rezultate ca acum patru ani. Însă la nivelul alegerilor parlamentare cred că UDMR va pierde. Eu aș dori ca UDMR să obțină peste 5% și să-mi spună că am greșit, atunci eu îmi voi cere iertare și să meargă mai departe pe linia aceasta. Dar dacă UDMR nu obține pragul electoral, atunci cred că în spiritul educației pe care o avem, conducătorii UDMR-ului trebuie își dea demisia și să se reformeze complet UDMR-ul, cu o nouă conducere, cu o nouă politică, cu o nouă abordare. În momentul de față ungurii din România sunt atât de decepționați și nu vor merge să voteze cu PSD-ul sau PNL-ul, ci pur și simplu nu vor merge la vot.”, a spus György Frunda pentru jurnalul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.