Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: 3,5 miliarde de euro pentru educaţia copiilor afectaţi de crize

stareapresei.ro
refugiati copii

Mai multe organizaţii internaţionale, între care Fondul Naţiunilor Unite pentru Copilărie (UNICEF), au lansat luni un nou fond cu intenţia de a colecta aproximativ 3,5 miliarde de euro pentru educaţia copiilor afectaţi de conflicte şi de crize, informează AFP, potrivit agerpres.ro

Un sfert dintre copiii de vârstă şcolară trăiesc în ţări afectate de crize, a indicat coaliţia Education Cannot Wait (Educaţia nu poate să aştepte) în cursul primului Summit umanitar mondial care se desfăşoară la Istanbul. 

Potrivit Education Cannot Wait, 75 de milioane de copii nu sunt şcolarizaţi sau primesc o educaţie şcolară de calitate insuficientă în lume. 

În medie, mai puţin de 2% din ajutorul umanitar este consacrat educaţiei, au declarat iniţiatorii proiectului, printre care figurează guverne şi ONG-uri, precum Save the Children. 

'Acest nou fond va permite să se facă legătura crucială între ajutorul umanitar şi dezvoltarea pe termen lung, ceea ce va garanta ca educaţia copiilor să nu fie uitată', a declarat ex-premierul australian Julia Gillard, care conduce în prezent organizaţia Global Partnership for Education. 

Iniţiatorii proiectului sunt conştienţi, totuşi, că fondul trebuie să facă faţă unor imense provocări pentru a-şi atinge ambiţiosul obiectiv. 

'Dacă vrem să ne apropiem măcar de un pic de ceea ce ar trebui să mobilizăm, trebuie să ajungem la cel puţin 150 de milioane de dolari' în primul an, a estimat Rob Williams, preşedintele War Child UK. 

Regatul Unit a promis o donaţie de 30 de milioane de lire (aproape 40 de milioane de euro), a indicat secretarul de stat britanic al dezvoltării internaţionale, Justine Greening.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.