Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unirea romanilor de pretutindeni

 

În perioada 22 – 24 ianuarie a.c., o delegaţie formata din lideri ai PNL Diaspora va efectua o vizită de lucru în Irlanda. Punctul culminant al acestei acţiuni va fi marcat de către sărbătorirea Unirii Principatelor alături de comunitatea românească din Dublin.


Totodată, cu această ocazie, va avea loc şi şedinţa Consiliului Executiv al PNL Diaspora, precum si intalnirea cu Copresedintii  organizatiilor PNL din diaspora. Pe ordinea de zi se află: cristalizarea strategiei pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an, puncte de vedere asupra Legii votului prin corespondenţă, discutii asupra legii cu privire la cotele de gen şi prezentarea situaţiei românilor de pretutindeni şi soluţionarea problemelor acestora, indiferent de culoarea sau orientarea politică. Evenimentul va fi găzduit de către filiala PNL Irlanda, prin preşedintele ei, domnul Toader Ciuta.


Este pentru prima dată când am ocazia de a celebra o sărbătoare naţională peste hotare şi trebuie să recunosc faptul că abia aştept reacţiile, sentimentele, pe scurt „vibe-ul”, cum se spune în zilele noastre, pe care îl vor emana compatrioţii noştri stabiliţi peste hotare cu ocazia unui eveniment încărcat de românism. Sunt bucuros că sărbătorim acest eveniment într-o ţară foarte încărcată de aroma proprie, celtică, deoarece aceasta face ca şi celelalte comunităţi care trăiesc în deplină armonie cu locuitorii săi istorici să se manifeste la cote care să ne facă mândri de diaspora. Nu vreau să fac recuse la cifre sau statistici politice – deşi, conform acestora, Partidul Naţional Liberal stă foarte bine în Irlanda –. Acum doresc să transmit un gând bun şi promisiunea unei revederi cât mai rapide tuturor românilor din străinătate. Ne aşteaptă încă un an în care va trebui să demonstrăm, că oriunde am fi, luptăm pentru binele şi pentru prosperitatea ţării noastre, a declarat Copreşedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.