Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a decis suspendarea finanţării pentru Republica Moldova

Moldova UE steaguri

Uniunea Europeană a decis suspendarea finanţării pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern care să poată purta negocieri cu Fondul Monetar Internaţional, anunţă Pirkka Tapiola, şeful Misiunii UE la Chişinău.

"Decizia noastră pentru acest moment este să suspendăm suportul bugetar. Uniunea Europeană îşi doreşte să vadă, cât mai curând, o coaliţie de guvernare la Chişinău, iar noul Guvern va trebui să contacteze imediat Fondul Monetar Internaţional pentru a solicita un nou acord de finanţare. În acest moment, aşa cum se ştie deja, ţinem cont de două aspecte: de criza bancară şi de stabilitatea macrofinanciară a ţării", a declarat Pirkka Tapiola, potrivit Jurnal de Chişinău.

Ministrul moldovean al Finanţelor, Anatol Arapu, a declarat că, pentru anul 2015, Uniunea Europeană a prevăzut pentru Republica Moldova o finanţare de 40,7 milioane de euro.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a anunţat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.