Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeana a deschis 2 noi capitole ale negocierilor de aderare cu Muntenegru

ue

Uniunea Europeana a anuntat luni deschiderea a doua noi capitole în negocierile de aderare cu Muntenegru, în pofida frânarii procesului de extindere de catre noua Comisie Europeana, informeaza AFP.

Noile capitole deschise, 16 si 30, privesc impozitarea si respectiv relatiile externe, a precizat Consiliul UE într-un comunicat, ce reprezinta cele 28 de guverne din Uniunea Europeana. Astfel, numarul capitolelor în prezent negociate a ajuns la 18, dintr-un total de 35.

În domeniul fiscal, Muntenegru va trebui sa 'faca progrese semnificative' si sa prezinte 'un calendar detaliat' pentru a se alinia legislatiei europene în ceea ce priveste 'TVA-ul, impozitarea directa si accizele'.

În materie de relatii externe, Podgorica va trebui sa prezinte 'un plan de actiune' care sa garanteze ca acordurile sale internationale sunt în conformitate cu acquis-ul european.

Muntenegru a decis în luna octombrie sa aplice sanctiunile economice impuse Rusiei pentru implicarea sa în criza ucraineana, ca o garantie a alinierii la politica externa a UE, pe care Serbia, o alta tara candidata, nu a oferit-o.

Podgorica a început în iunie 2012 negocierile de aderare la Uniunea Europeana, obstructionate de întârzierile tarii în privinta independentei justitiei si a luptei împotriva crimei organizate si coruptiei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.