Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană denunță execuțiile de creștini în Libia

ue uniunea europeana

Uniunea Europeana (UE) a denuntat, luni, noi 'atacuri teroriste', dupa executia sumara în Libia a cel putin 28 de crestini, prezentati ca etiopieni în imagini video difuzate de gruparea Statul Islamic, informeaza AFP.

Aceasta 'demonstreaza înca o data ca nimic nu-i opreste pe teroristi în dorinta lor de a crea divizari religioase', a afirmat, într-un comunicat, un purtator de cuvânt al serviciului diplomatic al UE.

Însa, 'acesta nu este un soc al civilizatiilor, nu este o lupta între islam si Occident', ci 'o deturnare criminala a unei religii nobile în scopul comiterii de atacuri teroriste, în cadrul unei lupte pentru putere', a adaugat acesta.

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat duminica noi imagini video în care sunt amenintati crestinii, prin prezentarea executiei sumare a cel putin 28 de barbati, prezentati drept etiopieni de catre jihadisti în Libia.

'Uniunea Europeana este alaturi de numarul crescând al tarilor africane care combat terorismul si radicalizarea', a adaugat purtatorul de cuvânt, evocând sprijinul pe care UE îl acorda luptei antiteroriste în Sahel si Cornul Africii, precum si ajutorul acordat dezvoltarii luptei de contracarare a 'radacinilor acestor probleme'.

'Vom intensifica eforturile noastre pentru a conlucra cu guvernele africane si organizatiile regionale', a mai spus acesta, amintind de reuniunea anuala ce va avea loc miercurea viitoare între Comisia Europeana si Comisia Uniunii Africane.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.