Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană garantează Ucrainei că va rămâne intransigentă faţă de Rusia

news.pn
referendum ucraina ue

Uniunea Europeană a dat asigurări joi Ucrainei, în cadrul summitului UE-Ucraina de la Bruxelles, că va rămâne intransigentă faţă de Rusia, pe care o acuză că alimentează războiul civil din estul Ucrainei, relatează AFP. Sancţiunile economice dure care vizează Rusia după anexarea Crimeii în martie 2014 'rămân clar legate de punerea totală în aplicare a acordurilor (de pace) de la Minsk', a declarat preşedintele Consiliului European Donald Tusk, la sfârşitul celui de-al 18-lea summit UE-Ucraina cu participarea preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

Aceste sancţiuni, care au făcut obiectul unor măsuri de retorsiune ruseşti care au afectat în special agricultorii europeni, fac obiectul dezbaterilor în rândul celor 28 de state membre UE, care urmează să decidă asupra prelungirii lor. 'Ele (sancţiunile) sunt încă valabile şi sper că vom decide (asupra prelungirii acestora) înainte de următorul summit al şefilor de stat din UE din luna decembrie', a adăugat Donald Tusk.

La rândul său, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, care a salutat sprijinul UE, şi-a exprimat încrederea cu privire la atitudinea viitorului preşedinte american Donald Trump faţă de 'agresiunea rusească'. Ucraina beneficiază, în opinia sa, de un sprijin 'puternic' din partea democraţilor şi a republicanilor la Washington şi 'nu se aşteaptă la nicio schimbare semnificativă' în acest sens, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.