Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană încearcă împăcarea cu Turcia

UE Turcia

Uniunea Europeană trebuie să-şi redreseze relaţiile cu Turcia, a declarat vineri şeful diplomaţiei slovace Miroslav Lajcak, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai UE de la Bratislava pe tema situaţiei din Turcia şi a crizei ruso-ucrainene, relatează Reuters.

Ankara a acuzat Uniunea Europeană că nu a avut o poziţie mai fermă în a condamna lovitura de stat eşuată din 15 iulie din Turcia, în schimb grăbindu-se să-l critice pe preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru măsurile luate împotriva a circa 80.000 de angajaţi care au fost demişi sau suspendaţi din justiţie, poliţie şi serviciul civil, fiind acuzaţi de legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Citește și: Plan megalomanic al lui Vladimir Putin: Ce vrea să construiască ţarul Rusiei

Slovacia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, găzduieşte reuniunea miniştrilor de externe ai UE, care se vor întâlni sâmbătă la Bratislava cu ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik. Blocul comunitar încearcă să menţină cooperarea cu Turcia pentru stoparea fluxului de refugiaţi proveniţi din zone aflate în război, în special Siria, către statele membre UE.

'Nu este normal ca după lovitura de stat eşuată când ne-am exprimat solidaritatea fermă cu liderii aleşi ai Turciei, în loc să ne apropiem unii de alţii, există în schimb o frustrare reciprocă', a spus Lajcak.

'Turcia este un partener important, trebuie să clarificăm ceea ce ne dorim din partea Turciei şi cu Turcia. Mă aştept ca după întâlnirea de mâine să existe o îmbunătăţire, o normalizare a relaţiilor între UE şi Turcia', a mai spus el, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.