Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană l-a convocat pe ambasadorul Turciei la UE

Uniunea Europeană l-a convocat joi pe ambasadorul Turciei la UE pentru 'explicaţii' referitoare la declaraţiile recente ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu siguranţa cetăţenilor europeni, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, citată de Reuters şi AFP, conform agerpres.

''I-am solicitat reprezentantului permanent al Turciei pe lângă UE să vină la Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE), întrucât vrem să primim o explicaţie'', a spus purtătoarea de cuvânt Maja Kocijancic.

Am aflat CINE este românca aflată în stare gravă la Londra - FOTO

Diplomatul turc urmează să aibă o întrevedere cu directorul din cadrul SEAE responsabil de relaţiile cu Ankara, a adăugat Kocijancic.

Erdogan a declarat miercuri că europenii din întreaga lume 'nu vor putea merge în siguranţă pe stradă' dacă îşi menţin atitudinea actuală.

Relaţiile dintre Turcia şi mai multe ţări vest-europene s-au deteriorat substanţial în ultimele săptămâni, Ankara comparând de mai multe ori cu metodele ''naziste'' refuzul unor state, în special Germania şi Olanda, de a le permite unor miniştri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie din Turcia privind întărirea puterilor preşedintelui ţării.

''Dacă Europa continuă în acest fel, niciun european din nicio parte a lumii nu poate merge în siguranţă pe stradă. Noi, Turcia, cerem Europei să respecte drepturile omului şi democraţia'', a spus şeful statului turc, într-o întâlnire cu jurnaliştii la Ankara.

TEROARE în Londra. Theresa May a spus cine este ATACATORUL din Londra şi naţionalitatea răniţilor

Berlinul a calificat luni drept 'inacceptabile' acuzaţiile formulate cu o zi în urmă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a afirmat că şefa executivului german 'aplică practici naziste' contra etnicilor turci din Germania şi a oficialilor turci. Ankara mai acuzase Germania, la începutul lunii martie, că a recurs la practici 'naziste' atunci când a împiedicat desfăşurarea mitingurilor electorale pro-referendum şi când a refuzat participarea unor oficiali turci, provocând reacţii critice la Berlin, Bruxelles, Paris şi Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.