Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană PRELUNGEŞTE sancţiunile economice impuse Rusiei

UE rusia

Consiliul Uniunii Europene a decis, miercuri, să prelungească până la 31 ianuarie 2018 sancţiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruseşti, potrivit unui comunicat al instituţiei europene, relatează mediafax.

Această decizie a fost luată ca urmare a informaţiilor prezentate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cadrul Consiliului European din 22-23 iunie 2017, referitoare la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Citeşte şi: Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

Acest fapt a provocat reînnoirea sancţiunilor pentru o perioadă suplimentară de şase luni. Consiliul UE a oficializat această decizie prin procedură scrisă şi, potrivit regulii aplicabile tuturor deciziilor de acest tip, în unanimitate.

Sancţiunile au fost introduse iniţial la 31 iulie 2014, pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei în Ucraina. Măsurile au fost consolidate în septembrie 2014. Acestea vizează sectorul financiar, sectorul energetic şi sectorul apărării, precum şi domeniul produselor cu dublă utilizare.

La 19 martie 2015, Consiliul European a convenit să coreleze durata sancţiunilor cu punerea în aplicare deplină a acordurilor de la Minsk, prevăzută să aibă loc până la 31 decembrie 2015. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, Consiliul a prelungit sancţiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.