Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană respinge 75% din proiectele României!

queen killer

Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale, a informat ca  procentul  respingerii proiectelor pe fonduri europene depuse de Romania, vine din “lipsa unei capacitati de elaborare”, dar si din cauza proceselor din justitie.

“Rata de respingere a proiectelor arata ca nu avem capacitatea de elaborare de proiecte de calitate. Daca 75% din proiectele depuse au fost respinse pentru ca nu au fost bine facute, atunci inseamna ca avem o problema. O mare suma din bani(…)sunt pierduti din cauza faptului ca au fost blocati in procesele din justitie. Ceea ce propun eu este analizarea legislatiei poloneze. Acolo, in termen de 6 luni, orice proces care priveste licitatii pe fonduri europene trebuie solutionat”, a precizat Corina Cretu.

Chestiunea fondurilor europene(pana in 2020) se loveste de lipsa de transparenta si comunicare, o programare strategica, pe termen mediu, modesta, mai ales in ce priveste infrastructura, dar si de perioadele lungi din momentul depunerii cererilor de finantare, pana primirea raspunsurilor. Se adauga intarzieri de pana la 12 luni, in rambursarea banilor cheltuiti, imposibilitatea recuperarii de TVA a unora din beneficiari si, mai ales, perioade mari de timp intre momentul aprobarii cererilor de finantare si cel al contractarii efective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.