Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană sporeşte sancţiunile împotriva Coreii de Nord

coreea de nord

Uniunea Europeană a adoptat vineri noi măsuri restrictive contra Coreii de Nord, pentru a doua oară în ultimele zece zile, pentru a consolida regimul de sancţiuni al ONU ca răspuns la continuarea programelor balistic şi nuclear ale Phenianului, transmite AFP.

''Estimând că acţiunile desfăşurate de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) constituie o ameninţare gravă pentru pacea internaţională şi securitatea în regiune şi în afara ei'', Uniunea Europeană a decis să-şi extindă măsurile restrictive ce vizează programele RPDC în domeniile nuclear, armelor de distrugere în masă şi rachetelor balistice'', a indicat într-un comunicat Consiliul Uniunii Europene.

 

Măsurile vizează schimburile comerciale (interzicerea importurilor de produse petroliere şi de articole de lux), serviciile financiare (interzicerea transferurilor de fonduri dinspre şi către RPDC), precum şi investiţiile şi transporturile.

 

Decizia va intra în vigoare sâmbătă, odată cu publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE.

 

Pe data de 19 mai, Uniunea Europeană a impus deja un nou set de sancţiuni contra Coreii de Nord, adăugând ''18 persoane şi o entitate pe lista sa neagră''.

 

În prezent, 66 de personalităţi - majoritatea militari de rang înalt - şi 42 de entităţi guvernamentale din Coreea de Nord sunt supuse restricţiilor decise de Uniunea Europeană, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.