Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR îl vrea pe Iohannis 10 ani la Cotroceni. Bonus: Guvern de uniune naţională

sigla_unpr

Deşi se află într-o alianţă cu PSD şi, cel mai probabil, va participa la alegerile din 2016 în alianţă cu social-democraţii, UNPR practică o "poligamie" politică interesantă. Într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, vicepreşedintele UNPR Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, afirmă că România are nevoie de un proiect de ţară care poate fi dus la îndeplinire doar în două mandate de preşedinte şi chiar cu un guvern de uniune naţională.

"Eu, ca tânăr politician, mi-aş dori un Guvern în care să se găsească şi PSD, şi PNL, şi forţele politice mai mici, cum ar fi UNPR-ul sau chiar şi UDMR-ul. Cred că în acest fel, raportat la un proiect de ţară pentru România şi nu pentru un partid sau pentru altul, ar fi un lucru de luat în calcul, avându-l ca vârf de lance pe preşedintele României. Cred că un proiect politic pe următorii 10 ani, avându-l pe Klaus Iohannis ca vârf de lance, poate să fie un proiect politic care să reconstruiască România. Nu raportându-ne la cine e PSD, PNL, UNPR sau UDMR, ci raportându-ne la ce trebuie să facem pentru ţara noastră. Cred că acest lucru l-a spus de multe ori, şi direct, şi mai voalat, domnul vicepremier Gabriel Oprea, lucrul acesta l-a spus şi preşedintele României.

Cred că trebuie să ne raportăm la realităţi şi realitatea ne arată că, în afara concurenţei politice, singurul lucru stabil în România este preşedintele României. De acolo încolo trebuie să ne raportăm la ceea ce avem de făcut pentru societatea noastră şi aici nu mai e nevoie de gâlceavă între partide, nu e nevoie de scandal, nu e nevoie de intrigă, e nevoie doar de dorinţa de a construi fără să ne gândim care este primul loc, care este pe al doilea loc, care este ministru, care este prim-ministru. Eu cred că este o chestiune pe care susţinut-o şi UNPR şi domnul Gabriel Oprea în relaţia noastră atât cu PSD, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Eu asta mi-aş dori că tânăr politician, o platforma politică amplă care să susţină în primul rând interesele României şi care să fie condusă informal pe proiectele strategice de către preşedintele Klaus Iohannis", a declarat Cătălin Cherecheş.

INTERVIUL INTREGRAL AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.