Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR, replică pentru CSM în cazul Șova

UNPR

CSM apreciază că situațiile din legislativ au îngreunat sau chiar au blocat actul de justiție. Mai mult, DNA a cerut CSM să sesizeze Curtea Constituțională, după votul de miercuri, din plenul Senatului, în cazul lui Dan Șova. CSM mai susţine că imunitatea parlamentarilor şi a membrilor sau foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea desfăşurării procedurilor judiciare şi a înfăptuirii actului de justiţie, acestea fiind de competenţă exclusivă a organelor judiciare.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea aduce o serie de precizări în urma reacției CSM pe această temă. Nicolicea consideră că justiția nu a fost blocată prin respingerea în Senat a cererii DNA de reținere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari .

Chiar nu s-a blocat cu nimic justiția în cazul acela, vot insuficient ca să fie trimis în judecată domnul Șova. Judecata merge mai departe, dacă este condamnat va executa. Singura diferență este că această cercetare și judecare nu se face în stare de arest, a declarat, la RFI, deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Imunitatea nu există decât pentru fapte și declarații politice, ba aș putea spune că articolul 72 (din Constituția României, n.r.) chiar spune că deputatul și senatorul poate fi urmărit și trimis în judecată, și se întâmplă. Ori, de aici încolo se trece la confuzia între imunitate și inviolabilitate – s-a modificat Constituția în 2003. Deci inviolabilitatea se referă la inviolabilitatea persoanei, adică reținere și arestare”, a mai spus Nicolicea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.