Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR riscă să facă implozie. Oprea nu a vrut sa demisioneze

sah

Anchetele penale ale lui Gabriel Oprea, pierderea guvernării și răcirea relațiilor cu PSD au provocat o stare de neliniște chiar și printre cei mai credincioși soldați ai ‘interesului national’.

O parte a senatorilor și a deputaților UNPR spun că partidul se îndreaptă cu pași rapizi către soarta defunctului PP-DD. Chiar și cei mai optimiști parlamentari recunosc faptul că este “un moment dificil” pentru partid și au “emoții mari” cu privire la soarta judiciară a lui Gabriel Oprea.

Liderii partidului încearcă, în această perioadă, să nu scape situația din mâini și să limiteze eventualele dezertări din partid. Șefii continuă să vorbească despre mobilizare în teritoriu, organizare și un scor cât mai bun la alegerile locale pentru a ține sus moralul în partid.

La polul opus, senatori și deputați vorbesc despre probleme interne ale partidului care s-au adunat și au ajuns la un prag critic.

“Nu ne bagă nimeni in seamă. De exemplu, senatorii au hotarat intr-o sedinta cu Gabriel Oprea să nu semnăm protocol cu PSD-ul fără anumite condiții. Oprea a fost de acord, a spus că nu semnează și după trei ore vedem la televizor că mâine semnează cu Dragnea. N-am obținut nimic concret de la PSD. După ce a semnat am mai avut o întâlnire informală cu Oprea, dar ce să-i mai zicem dupa ce ne-a asigurat ca nu semneaza și a semnat?”, ne-a explicat un parlamentar UNPR un episod recent mai puțin cunoscut opiniei publice.

Pe acest fond, în Parlament a început și o ‘bursă a pariurilor’ legată de numărul parlamentarilor care vor pleca din UNPR. Toate previziunile pornesc de la 20 în sus.

“Sunt curios care pleacă primul”, ne-a declarat chiar un senator UNPR.

O parte din liderii partidului vorbesc însă de o legătură profundă cu partidul și nu vor să renunțe la tot timpul investit in constructia UNPR. “Nu putem să plecăm chiar așa. E ca la un CAR, ca și cum ai fi acționar, unii așa suntem aici și dacă pleci nu-ți dă nimeni acțiuni în altă parte”, spune un parlamentar UNPR care recunoaște că sunt probleme din partid dar prefer să nu se concentreze pe ele.

Demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR ar fi fost o soluție agreată de unii parlamentari și a fost pusă pe tapet. “El trebuia sa ia o decizie de onoare si nu a luat-o. I s-a spus si mai voalat, si mai direct”, spun sursele din UNPR.

Acum este însă târziu pentru o operație de machiaj a partidului, spun UNPR-iștii și partidul va încerca să scoată cât mai mult la alegerile locale, cu sau fără PSD.

De lunea viitoare, progresiștii ar trebui sa intre intr-un program spartan de sedinte care sa le asigure supravietuirea politica în alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.