Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cele mai controversate SECRETE va fi devoalat

topSecret

Congresul SUA va primi vineri 28 de pagini clasificate ale raportului oficial referitor la atentatele de la 11 septembrie 2001, a anunţat lidera grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, transmite Reuters.

'Documentele vin la Congres astăzi', a declarat Nancy Pelosi, în conferinţa de presă săptămânală, fără însă a putea preciza când aceste materiale vor fi făcute publice. 

Potrivit unor membri ai Congresului, cele 28 de pagini ar indica o legătură între oficiali saudiţi şi atacurile teroriste din septembrie 2001, însă directorul CIA, John Brennan, a atenţionat în luna iunie că documentele respective nu ar trebui luate drept o dovadă a complicităţii Arabiei Saudite. 

Secţiunea secretizată din raportul privind atentatele, denumit neoficial raportul comisiei 9/11, este esenţială în disputa cu privire la posibilitatea ca americani să dea în judecată guvernul Arabiei Saudite pentru despăgubiri. 

Biroul directorului pentru informaţii naţionale examinează aceste documente pentru a stabili dacă ar putea fi declasificate. 

Un proiect de lege care ar permite declanşarea unor astfel de procese se află în Congres, însă preşedintele Barack Obama a declarat că nu îl va valida, întrucât ar reprezenta un risc pentru securitatea naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.