Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Jandarmeria dă VINA pe Primărie pentru violențele de la protest - RAPORT OFICIAL

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
protest unionisti

În raportul oficial întocmit la cererea ministrului de Interne, jandarmii anunță că nu au ce să-și reproșeze și că cea mai mare parte din vină îi aparține Primăriei Capitalei. Jandarmeria Română anunță că mitingul nu trebuia aprobat de Primărie, în condițiile în care din comisia care a încuviințat desfășurarea protestului fac parte reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției Române.

Raportul preliminar referitor la incidentele de sâmbătă din timpul marşului organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 ar evidenţia faptul că nu a fost o intervenţie propriu-zisă a jandarmilor, în condiţiile în care nu s-au folosit bastoane şi gaze lacrimogene, au declarat pentru AGERPRES surse din poliţie.

Potrivit aceloraşi surse, concluziile raportului preliminar înaintat MAI arată că dispozitivul Jandarmeriei Bucureşti ar fi respectat întocmai prevederile legale pe parcursul evenimentului şi în timpul intervenţiei.

Citește și: Lovitură de PALAT la Jandarmerie după evenimentele violente din Piața Victoriei

Nu a fost vorba de o intervenţie propriu-zisă în condiţiile în care nu s-au folosit bastoane şi gaze lacrimogene, au precizat sursele citate.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, va prezenta luni, în cadrul unei conferinţe de presă, concluziile preliminare ale raportului privitor la intervenţia jandarmilor la marşul organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Tudorache a solicitat sâmbătă inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei.

Cinci persoane, printre care şi unul dintre organizatorii marşului, George Simion, au fost conduse sâmbătă la Secţia 4 Poliţie după ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucureşti, au încercat să rupă cordonul dispozitivului de ordine în zona ''Piaţa Victoria''. Patru dintre cei cinci manifestanţi au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională de 3.000 de lei. Jandarmii au primit dispoziţie să nu intervină în derularea manifestaţiei din Piaţa Universităţii, decât pentru a asigura protecţia participanţilor şi fluidizarea traficului din zonă, anunță Agerpres.

Marşul de sâmbătă a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, între orele 14,00 şi 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc-Piaţa Universităţii-Piaţa Română-Piaţa Victoriei, iar între orele 17,30 şi 18,00 pentru susţinerea de alocuţiuni în Piaţa Victoriei.

"Și Jandarmeria, și Primăria ne-au blocat marșul.", a reacționat George Simion, liderul unioniștilor, în direct la Realitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.