Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul victimelor atacului la moscheea sufită din Sinaiul egitean a ajuns la cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi - FOTO

Twitter
atac Sinai moschee

UPDATE

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu, după un atac la o moschee din peninsula Sinai care s-a soldat cu 184 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând media de stat egiptene.  Cel puţin alte 125 de persoane au fost rănite în atac, potrivit AGERPRES.

UPDATE

Cel puţin 155 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee, în nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena, scrie The Associated Press.

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 120 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

UPDATE

Agenţia de stat Mena, citată de The Associated Press, vine cu un nou bilanţ în urma atacului terorist din Sinai. Cel puţin 85 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee.

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 80 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

*

Cel puţin 54 de oameni au murit şi alţi 75 au fost răniţi vineri în Egipt după ce presupuşi militanţi au detonat o bombă şi au deschis focul la o moschee, în nordul Peninsulei Sinai, transmit Reuters şi Xinhua citând presa de stat şi martori oculari.

Citeşte şi: Înalta Curte, decizie de ULTIMĂ ORĂ pe dezincriminarea abuzului în serviciu. Ce au hotărât magistraţii


Atacul s-a produs la moscheea Al Rawdah din localitatea Bir Al-Abed, la vest de oraşul Arish. 

După atac, preşedintele Abdel Fattah Al Sisi a convocat o reuniune de urgenţă a consiliului de securitate al ţării, a relatat televiziunea de stat. 

În nordul Sinaiului forţele de securitate egiptene luptă cu militanţi ai Statului Islamic, care au ucis sute de poliţişti şi soldaţi după intensificarea ciocnirilor, în ultimii trei ani. În general atacurile militanţilor au avut ca ţintă forţele de securitate, dar s-au extins şi mai departe de Sinai, vizând biserici ale creştinilor şi pelerini.

Citeşte şi: Gigi Becali a CEDAT, în direct, după vestea unui nou dosar: 'Este MINCIUNĂ, MINCIUNĂ, MINCIUNĂ...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.