Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Un şofer a intrat în pietonii din faţa unui muzeu din Londra. ANUNŢUL autorităţilor - VIDEO

captura Twitter
sofer retinut atac Londra

UPDATE

Poliţia londoneză a anunţat că, în această etapă, incidentul petrecut sâmbătă în faţa unui muzeu din vestul Londrei în care au fost rănite mai multe persoane nu este considerat ca având legătură cu terorismul, transmit Reuters şi EFE.

UPDATE

Poliţia a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune şi a menţionat că anchetează cazul. Poliţia metropolitană nu a făcut referire la un posibil act terorist, potrivit EFE, citat de AGERPRES.

"Investigaţiile pentru stabilirea circumstanţelor şi a motivului sunt în curs de desfăşurare", a anunţat poliţia. În declaraţia poliţiei londoneze se mai menţiona că la faţa locului se află agenţi de poliţie şi că a fost solicitat şi serviciul de ambulanţă din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliţia după "un incident serios" în faţa clădirii şi că va furniza mai multe informaţii mai târziu. Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis şi că cei aflaţi deja în muzeu sunt scoşi afară printr-o ieşire secundară.

*

Este stare de alertă la Londra, după ce un şofer a intrat în pietonii din faţa Muzeului de Istorie Naturală, potrivit BBC.com.

Poliția Metropolitană a declarat că mai multe persoane au fost rănite, dar un reporter al BBC la fața locului susţine că rănile acestora au fost minore.

O persoană a fost arestată în urma incidentului de pe Drumul Expozițional din South Kensington.

Citeşte şi: Mihai Tudose, reacţie după întâlnirea cu delegaţia SUA. Ce a discutat premierul cu congresmanul Turner şi ambasadorul Hans Klemm

Reprezentanţii poliţiei au declanşat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului. Până la acest moment, accidentul nu a fost catalogat drept un atac terorist.

Reporterul BBC, Chloe Hayward, tocmai părăsea Muzeul de Istorie Naturală în momentul incidentului.

"Am văzut că o mașină mergea în diagonală pe drum, chiar într-una dintre bordurile de pe marginea drumului și am văzut o mulțime de oameni, erau unul sau doi oameni întinşi pe trotuar", a mai spus reporterul. "Am văzut o mulțime de polițiști venind, elicoptere și văd o ambulanță care are cu siguranță pe cineva, dar nu este clar cât de grav este rănit", a completat ea.

Un alt martor, Sarah Frodsham, din Stoke Newington, din nordul Londrei, care mergea la Muzeul de Științe pe aceeași stradă, a spus: "Am auzit ce credeam că au fost focuri de armă și am văzut o mașină pe trotuar. Am fugit. (...) Când ne-am liniștit, ne-am îndreptat spre locul unde am fost și am văzut un domn pe jos, fiind reținut de poliție", a mărturisit femeia, potrivit BBC.

Citeşte şi: Statistici SUMBRE ale Comisiei Europene: România, FRUNTAȘĂ la deficitul de colectare a TVA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.