Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul este lovit de ATACURI TERORISTE. Cel puţin şapte oameni au murit - FOTO/VIDEO

sputnik
iran, parlament

UDATE 11: 13 - Cel puţin şapte persoane au fost ucise în două atacuri separate comise de bărbaţi înarmaţi şi de un atacator sinucigaş la sediul parlamentului iranian şi la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, edificii aflate la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri unul faţă de celălalt, au anunţat miercuri media iraniene, relatează DPA, potrivit agerpres.

content-image

Cel puţin trei atacatori au intrat în clădirea parlamentului iranian, în centrul capitalei iraniene. Atacatorii nu au fost încă arestaţi. Reuters transmite că, potrivit agenţiei Tasnim, care citează surse aflate la faţa locului, şapte persoane au murit în atacul de la parlamentul de la Teheran şi patru sunt luate ostatice. Agenţia de ştiri ISNA a relatat că bărbaţi cu mitraliere au încercat să intre în clădirea parlamentului.

Au fost semnalaţi răniţi într-un schimb de focuri şi într-un atac sinucigaş la mormântul fostului lider suprem al Iranului, ayatollahul Khomeini, în sudul Teheranului. Potrivit agenţiei de ştiri Tasnim, au avut loc schimburi de focuri între 'terorişti şi forţele de poliţie'.

content-image

UPDATE 10.40

La doar câteva ore distanţă de atacul din Parlament, un bărbat a atacat şi mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatolahul Ruhollah Khomeini, potrivit media de stat iraniene citate de Reuters. Bărbatul ar fi năvălit în mausoleu şi ar fi tras mai multe focuri de armă, rănind mai multe persoane.

Potrivit presei locale citate de Reuters, după atac, bărbatul s-ar fi aruncat în aer. Identitatea acestuia nu a fost încă stabilită.

----

Două agenţii semioficiale de presă iraniene, Fars şi Mehr, au relatat miercuri că în sediul Parlamentului din Teheran are loc un incident armat, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"O persoană a intrat astăzi (miercuri - n.r.) în parlamentul iranian şi a început să tragă în direcţia gardienilor. A împuşcat pe unul dintre gardieni în picior şi a fugit", au relatat cele două agenţii iraniene citate.

Martori au povestit televiziunii de stat că Parlamentul ar fi fost atacat de 3 bărbaţi: unul înarmat cu un pistol, iar alţi doi cu puşti de asalt AK-47 .

Agenţia Tasnim, citată de agenţia de presă britanică, a relatat la rândul său că în urma incidentului armat, un gardian a fost rănit. Presa iraniană anunţă că printre răniţi s-ar afla şi 2 civili, cel mai probabil vizitatori.

Citeşte şi: Arestări PE CAPETE în Turcia: Un important personaj a fost REȚINUT, alături de 22 de avocați .


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.