Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Bilanț TRAGIC: Un român se află printre cele 5 persoane decedate. Șase răniți, duși la spital

captură România TV
accident Ungaria autocar romanesc

UPDATE Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară.

 

UPDATE: Cinci persoane au murit, iar alte 12 au fost ranite in urma accidentului in lant produs miercuri dimineata pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania. MAE a anuntat ca printre persoanele decedate in urma accidentului se afla si un cetatean roman, conform Stirileprotv.ro.

"Ca urmare a situației semnalate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată cu privire la accidentul produs în această dimineață în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc, conducerea MAI a dispus trimiterea de personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare.

Pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiș.

Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni, în cazul în care situația o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgență în zonă, în caz de nevoie.

La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Arad și Timiș sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite.

Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusă.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de granița româno-ungară, pe sensul către România. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care un autocar cu cetățeni români.", s-a arătat într-un comunicat al MAI trimis pe adresa redacției.

content-image


UPDATE: În accidentul carambol în care a fost implicat un autocar românesc produs, în condiții de ceață, miercuri dimineața în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, au fost înregistrate 15 victime, între care patru persoane decedate și trei încarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulanței Arad, potrivit Agerpres.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, Vama Nădlac II, situată pe Autostrada Paneuropeană, a fost închisă, la solicitarea autorităţilor ungare, în urma accidentului în lanţ în care a fost implicat şi un autocar românesc şi în care au murit patru oameni şi au fost răniţi alţi 15.

”Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier în apropiere de frontieră, iar din această cauză traficul pe intrarea în România a fost deviat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului în PTF Nădlac I”, a declarat Mihaela Leş.

UPDATE: Pe lângă cele două echipaje SMURD de la Arad au mai fost trimise la faţa locului patru ambulanţe, anunță Adevărul. În autocar se aflau 25 de cetăţeni români. Accidentul s-ar fi produs din cauza ceţii dense. Potrivit unor surse, patru persoane au decedat în urma accidentului.

UPDATE: Din primele informaţii, accidentul s-a produs la intrare în România, iar în el au fost implicate mai multe maşini: un autocar cu numere de România, un microbuz cu numere de Bulgaria, două autoturisme şi un TIR.

Un accident grav s-a produs în Ungaria! Potrivit primelor informații, ar fi implicat un autocar care transporta 25 de persoane.

Pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină pentru o misiune de sprijin la producerea unui accident pe autostradă în Ungaria.

Reprezentanţii ISUJ Arad au anunţat că au plecat spre Ungaria două chipaje SMURD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.